Szolgáltatásaink

Rendszerszemléletben dolgozunk
Az alábbiakban 8 csoportba rendeztük képzéseinket, projektjeinket, amelyeket az utóbbi években a leginkább kerestek és szerettek ügyfeleink.
Szívesen mesélünk, vagy adunk referenciát bármelyik témával kapcsolatban.

Keress minket bátran!

Agile in-Depth

Miért beszélünk az agilitásról annyit manapság?
Honnan jön, merre tart?
Az Agile in-Depth konkrét és hatásos segítséget nyújt a különböző szerepekben: Scrum Master, Product Owner, Chapter lead, Agile coach, Lean, Kanban, Scrum és Scrumban.

Nem módszertant kínálunk, hanem szemléletformálást. Lépésről lépésre haladva a gondolkodás, hozzáállás változását támogatjuk, az adott szervezet igényeihez és lehetőségeihez alakítva az átalakulás ütemét.

Felkészülés a kiszámíthatatlanra

„mélyen és biztonságosan”
A régen megszokott, biztonságot adó módszerek már nem működnek. A változás, a globális krízis közepén járunk, így az új módszertanok még nem alakulhattak ki.

Nem tudhatjuk, mikor érjük el az új nyugvópontot, ezért az in-Depth szakértői olyan tréningeket kínálnak, amelyek a változással járó érzelmek és terhek kezelésében, az egyén és a szervezet stabilitásának támogatásában segítenek.

Változásmenedzsment Önismeret EQ Érzelmi tréning Stresszállóvá válni Kríziskezelés Kiégés megelőzés Reziliencia

Vezetők támogatása

Lecserélem vagy támogatom?
A körülöttünk lévő világ egyre gyorsabban változik. A hagyományos vezetői hozzáállás ideje lejárt, az új kihívások, a hierarchia felpuhulása, az akár több generációs gondolkodási különbségek új vezetői készségeket kívánnak. Tréningjeink az új vezetők mellett a meglévő vezetők számára is nyújtanak szemléletformálási lehetőséget, támogatva és motiválva változásukat, hogy a változás ne a személyt, hanem a személyiséget érintse.

Jövő vezetői Vezetés hatalom nélkül Változások élén Leader’s nuggets Servant Leader/Szolgáló vezető Management 4.0 Női vezetők

Szervezetfejlesztés

Az emberek viselkedését a személyiségük mellett a környezet is nagy mértékben meghatározza, ezért az átfogó szervezetfejlesztés során azt tapasztaljuk, hogy a leghatékonyabb megoldás az, ha a szervezet soft és hard dimenzióit összehangoljuk.
Így hatunk a viselkedésen keresztül a teljesítményre és a kultúrára.
A folyamat során gyakran dolgozunk együtt belső change agent csapatokkal is.

Kultúraváltás támogatása Purpose életre hívása, életben tartása Diagnosztika Együttműködés-fejlesztés Változás szervezeti szinten Meeting kultúra, facilitálás HR Tanácsadás

Coaching

Mitől fejlődik az egyén?
Mitől fejlődik egy team?
Az egyének fejlesztése, a csapatok egyben tartása (immár nem csak az offline térben, de virtuális környezetben is) újabb kihívások elé állította a vezetőket. Talán soha ilyen fontos nem volt a kapcsolatok minőségének fenntartása, javítása, a kommunikáció és együttműködés fejlesztése.
Az egyéni és a csoportos coachingok során is az elsődleges cél, hogy a résztvevőknek megfelelő környezetet teremtve feltárjuk a hatékonyságot akadályozó tényezőket, a rejtett erőforrásokat, perspektívákat nyissunk a kreatív problémamegoldás felé.

Talent

Talent programjaink során támogatást nyújtunk a talentek feltérképezésétől a folyamat kialakításán át a képzésekig. Talent képzéseink célja egyrészt a karrier tudatosság növelése – segítsék a munkatársakat tudatosítani elvárásaikat, a jövőre vonatkozó elképzeléseiket, személyes motivációikat.
Másrészt olyan ismeretek átadását is szem előtt tartjuk, amelyek segítik őket a hatékonyabb munkavégzésben és inspiráló újdonságot is jelentenek számukra.

Talent programok DC Change Agent programok

Készségfejlesztés

Készségeket, új ismereteket elsajátítani, mindig öröm. Nagy kérdés, hogy a képzés után valóban használjuk-e, amit elsajátítottunk.
Mi abban hiszünk, hogy nincs erőforrás hiányos ember, csak erőforrás hiányos állapot. A kérdés, hogy képes vagyok-e magamat olyan állapotba hozni, hogy működtetni tudjam meglévő erőforrásaimat (képesség, készség, tudás). Vagy leblokkolok, elkedvetlenítem magam, és a régi működésmód kerül előtérbe. Készségfejlesztő képzéseinken arra is figyelünk, hogy az egyéni blokkok, elakadások feloldása is elinduljon.

Értékesítés Túl az értékesítési technikákon Prezentációs technika Tárgyalástechnika Facilitátor képzés

w

Kommunikáció

„életünk minőségét kommunikációnk minősége határozza meg”
Jó közérzetünk egyik legfontosabb tényezőjének emberi kapcsolataink minőségét tekintjük. A kapcsolódás kommunikációval történik. Minél jobb (figyelmes, pontos, határozott, kedves, célravezető, hatásos, meggyőző stb.) a kommunikációnk, annál jobban tudunk kapcsolódni embertársainkhoz. Ez hozzásegít bennünket ahhoz, hogy olyan minőségű életet tudjunk élni, amilyet szeretnénk.

Asszertivitás + EMK Konfliktuskezelés Együttműködő kommunikáció Meggyőzés, hatásgyakorlás

nincsenek konzerv tréningjeink

Szervezetre, csoportra, egyénre szabott folyamatok

I. Információt gyűjtünk

Kérdezünk, beszélgetünk, interjúzunk, megfigyelünk, felmérést készítünk (teszt, kérdőív) – célunk, hogy megértsük mi van most és mi a valódi igény és cél.

II. Folyamatot építünk

Egyeztetünk megközelítésről, módszertanról, ötletekről. Ajánlunk utakat a cél eléréséhez. A megbeszéltek mentén haladunk a folyamaton, közben folyamatosan visszajelzünk, visszajelzést kérünk, egyeztetünk, változtatunk, ha szükséges.

III. Támogatjuk a beépülést

Különféle módszertanokkal tartjuk fenn folyamataink hatásosságát és segítjük a tudás beépülését mindennapokba. A folyamat közben és végén figyeljük és visszamérjük az eredményeket. A tapasztalatok alapján indítjuk újra vagy zárjuk le működési ciklusunkat.

AKTUÁLIS

Az in-Depth fókuszában

AGILE in-Depth

Agilis csapatunk célja, hogy az agilitás valóban értéket teremtsen a szervezetek, az ott dolgozó emberek számára. Hiszünk benne, hogy ez a fajta gondolkodás – és működésmód ma emberibb, hatékonyabb és “jövőálló” munkahelyeket teremthet.

Új Szervezeti DNS

Mi van a mélyén annak, amit csinálsz? Mi is valójában egy szervezet, miért vagyunk együtt és mi hajt minket?
A küldetés tudatosítása elmélyíti az egyén kapcsolódását önmagához, a csoporthoz, a szervezethez. Ez új alapokra helyezi az együttműködést.

in-Depth STAGE®

Az improvizáció, a Playback színház, a pszichodráma, a drámapedagógia és a szervezetállítás szakértői vagyunk. Ezek a dramatikus módszertanok élménnyé változtatják a tanulást, mélyítik a csoportfolyamatokat.

integrált szemléletben

AGILE in-Depth

Fontosnak tartjuk megkülönböztetni a Being Agile és Doing Agile kifejezéseket. Azt látjuk/tapasztaljuk, hogy sok – főleg nagy, esetleg multinacionális – vállalat agilis átalakulása elsősorban az agilis működésmód elemeinek bevezetését jelenteni. Csináljuk az agile-t (doing agile). A valódi eredmények, az igazi agilitás azonban úgy érhető el, ha az agilis gondolkodásmódot vezetjük be, és abból fakad majd az agilis működés (being agile).
 • Miért pont most lett népszerű az agilitás?
 • Mik az agilis működés főbb értékei, jellemzői?
 • Hogyan profitálhat ebből egy egyén / csoport / szervezet akkor is, ha már átállt agilis módszertanok használatára és akkor is, ha soha nem is szeretne?
 • Hogyan tudunk egy esetleges negatív spirálból (pl. túlterheltség, kiégés, rossz piaci megítélés, csökkenő üzleti eredmények) kilépni, és átlépni egy pozitív spirálba, ami fenntartható (önfenntartó)?

Mikor fordulj hozzánk?

 • “Csak” szeretnétek megismerni ezt a fajta gondolkodás – és működésmódot és konkrét technikákat
 • Nem (feltétlenül) szeretnétek agilis cégformát, ugyanakkor ennek a gondolkodásmódnak az értékeit szívesen tennétek a kultúrátok részévé növelve ezzel a dolgozói elégedettséget és hatékonyságotokat
 • Már agilis módszertanok szerint működtök és szeretnétek tovább fejlődni, vagy akár éreztek 1-1 elakadást a mindennapokban
 • Kisebb csoporton szívesen kipróbálnátok az agilis működést inkubátorszerűen
 • Szeretnétek agilis módszertan szerint működni, az agilitás előnyeit élvezni, és / vagy eszköztárának bizonyos elemeit használni
 • A jövő vezetőit szeretnétek képezni, azaz agilis gondolkodásmódot, ennek konkrét eszközeit szeretnétek bevezetni a vezetői kultúrába, munkába

Vargyas Miklós, Dénes Fruzsina, Karaba Zoltán

Az AGILE In-Depth csapata

Agilis szó jelentése – a magyar szótár szerint: életrevaló, tevékeny, hatékony
– az angol szótár szerint: könnyen, gyorsan mozog (able to move quickly and easily)

Aktuális tréningjeink

 • Agile Leader – Agilis vezető
 • A jövő vezetője akadémia
 • Kanban projekt management
 • Agilis projekt management alapok
 • Scrum product owner
 • Scrum master
 • Chapter lead
 • Agile coaching workshop-training – Agilis coaching
 • Scrum és Scrumban
 • Lean és Kanban
 • Visszajelzésekről, avagy megváltoztatható-e az ember
 • Miért és mire jók a konfliktusok
 • Agilis vs waterfall – Agilis és a vízesés modell
 • Agilis méretbecslés a gyakorlatban
 • User story írás és szeletelés
 • Agilis átalakulás akadályai multinacionális szervezetekben
 • Agilis IT alapok nem informatikus Scrum Mastereknek
 • Miért és hogyan támogassuk a PO-t
 • PM szerepe az agilis (vagy agilizálódó szervezetben)
 • Transformation mastery – Változáskezelés
 • Átfogó Projektmenedzsment képzés
 • Haladó Projektmenedzsment képzés
 • Scrum csapat
 • Agilis eszközök, avagy praktikus tippek és ötletek magunk és mások vezetéséhez
 • Agilis retrospektívek: a változás és folyamatos javulás eszközei
 • Hogyan facilitáljuk a csapat eseményeket, hogy ne újabb unalmas meetingek legyenek
 • Távoli és Virtuális Csapatok Vezetése
 • Team start, restart, reset, liftoff – Csapat indítás
 • Agilis értékek, hogyan alakítsuk ki az agilis hozzáállást
 • Team health – Az egészséges csapat

ha valódi változást akarunk

Új szervezeti DNS

Ösztönösen keressük az értelmet és a mintázatokat a minket körülvevő világban, alapvető emberi igényünk ez egészen csecsemő kortól kezdve. Érdemes tudatosítani mit keresünk itt együtt, és ezzel valódi értelmet adni a közös munkának. Ha együttállást találunk, az belső stabilitást és valódi elkötelezettséget ad.

Az embereket érdemes a középpontban tartani, hiszen az emberek tiszteletén keresztül vezet az út a tartós szervezeti változáshoz. Ekkor a fő feladattá az válik, hogyan kapcsoljuk az embereket a küldetéshez (Miérthez), ezekhez szükséges alapértékekhez, alapelvekhez (Hogyanhoz), az ezekből következő célokhoz (Miértekhez) és leginkább önmagukhoz (Ki vagyok ÉN? és Mi az én dolgom?). Így a célokból ki lehet alakítani a szükséges struktúrát, az alapértékekhez az azokat biztosító folyamatokat és a küldetéshez illeszteni az ahhoz szükséges erőforrásokat, eszközöket, képességeket. Ezeken a folyamatokon keresztül alakíthatjuk a szervezeti kultúrát olyanná, ami támogatja a módszertanokat és a teljes szervezeti működést.

folyamatunk

A folyamat célja, hogy egy üzleti csapat vagy szervezet minden tag által átérezhető magasabb értelmét feltárja. A csapat küldetéséhez az utat az egyéni küldetések feltárásán keresztül járjuk be.

 • Kultúra felmérés
 • Egyéni küldetések
 • Csapat küldetés
 • Csapat / szervezet alapelvei, alapértékei
 • Küldetés lebontása célokra

Megelevenítjük

in-Depth STAGE® MŰHELY

Az alkalmazott technikák felhasználhatók teljes képzési folyamatként vagy a tréningek egy moduljaként is (fél nap vagy egy nap terjedelemben).
A módszer segítségével hatékonyabbá válik a tudatosítás, a gyakorlás, könnyebbé válik a belátás, a rálátás arra, amin érdemes még dolgozni.
A kitalált történeteket megjelenítő hagyományos szerepjátékokkal ellentétben a tréningen résztvevők saját történeteiket, nehéz szituációikat, problémás helyzeteiket látják megelevenedni.
Mivel kívülről látnak rá ezekre a helyzetekre, könnyebben megtalálják a kiutat, amelyet ki is próbálhatnak / próbáltathatnak a színészekkel.
A biztonságos helyzet (a színészek játszanak, a tréningen résztvevő „csak” néző) sokkal gyorsabban vezet belátáshoz, felismeréshez.
Úgy lehet bemutatni elkerülendő viselkedéseket, hogy a résztvevők nem érzik úgy, hogy szégyenkezniük kell.
A játék során olyan hangulat alakul ki, amelyben a résztvevők többsége késztetést érez arra, hogy ő is kipróbáljon néhányat a csoport által javasolt, elfogadott, és a színészek által bemutatott megoldások közül.

Alkalmazott dramatikus technikák

A drámapedagógia, az improvizáció, a playback színház, a pszichodráma és a szervezetállítás lehetővé teszik, hogy figyeljünk az egyének és csoportok érzékenységére, igényére és fejlettségi szintjére, aktuális mentális és fizikai állapotára, fejlesztési szükségleteire.

Mindegyik módszer lényeges kötőeleme a történet, melynek jelentősége, funkciója többek között az identitás tisztázása, a rendteremtés, a jövőkép megalkotása. A cél, hogy rálássunk saját működésünkre, hozzájussunk nehezen hozzáférhető saját történeteink megértéséhez, feldolgozásához, és ezáltal elmozdulást, változást érjünk el.

A drámapedagógia és az improvizáció a szerep által nyújtott biztonsággal és védettséggel működteti a játékot. A részvevőknek lehetősége van arra, hogy mások bőrébe bújva juthassanak olyan tapasztalatokhoz, mely saját életükre is vonatkoztatható. (Mi az Ő történetének a szereplői vagyunk.)

A playback színház a mesélés és a rátekintés erejét használja a részvevők védelmének segítségével, amely kétdimenziós –aktív és passzív – résztvevői struktúrából adódik.
A személyes történetet mesélő önként megy ki az anonimitás védelméből a fókuszba, melyben a játékmester bizalmi és védett helyzetet teremt. Az itt elhangzó személyes megnyilvánulások lehetőséget teremtenek a játszóknak és a nézőknek az azonosulásra. (Mi a TE történeted szereplői vagyunk.)

A pszichodrámában az újraélés és azonosulás segít abban, hogy a mögöttes tartalmakat, mozgatórugókat, motivációkat és belső történéseket megértsük. A bevonódás mélységét a kollektivitás biztosítja a résztvevők számára. (Mi mindannyian az „Én” vagyunk.)

A szervezetállításban a vezető vagy a tulajdonos szempontjából tekintünk rá a szervezetet mozgató, háttérben zajló, rejtett folyamatokra (Mi mindannyian az „énrészeid” vagyunk.)

in-Depth Kóstolók

Az egy napos szakmai műhelymunka során szakembereink és az inDepth Stage tagjai arra vállalkoznak, hogy egy-egy pszichológiai jelenséget és annak működését megmutassák.
Bepillantást nyerhetsz a dramatikus módszerek világába, hogyan használjuk az improvizációt, a Playback színházat, a fórum színházat és más módszereket annak érdekében hogy egy-egy témát mélyen, de biztonságosan dolgozzunk fel.

A kóstolók során élményszerűen, élvezetesen, a nap végére praktikus, a mindennapokban és vállalati környezetben is jól használható tudással és módszerekkel gazdagoknak a résztvevők.

Ajánljuk mindazoknak, akiket akár személyes, akár szakmai kíváncsiságból érdekelnek az emberi működés mögött rejlő mintázatok, és az azokon való változtatás lehetősége.

A szeptemberi in-Depth Kóstoló témája: elhárító mechanizmusok a mindennapokban

Ideje: 2020.09.19. 10:00 – 16:00

Helyszín: Kamala központ

1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

A novemberi in-Depth Kóstoló témája: Önbecsülés

Ideje: 2020.11. 14. 10:00 – 16:00

Helyszín: Kamala központ

1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

A jelentkezést hamarosan megnyitjuk.

A szeptemberi inDepth Kóstoló témája: elhárító mechanizmusok a mindennapokban

Ideje: 2020.09.19. 10:00 – 16:00

Helyszín: Kamala központ

1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

A novemberi inDepth Kóstoló témája: Önbecsülés

Ideje: 2020.11. 14. 10:00 – 16:00

Helyszín: Kamala központ

1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

A jelentkezést hamarosan megnyitjuk.

Kapcsolat

A megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok, az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és a KÜLDÉS gomb megnyomásával elfogadom.

Dénes Fruzsina
ügyvezető
+36-20-447-5253
denes.fruzsina@indepth.hu