A sokat emlegetett agilis…. sokaknak ismerős vagy ismerik, van, aki éli és van, ahol már szitokszó… Akkor mi miért emeljük ki és tesszük egyik fókusz területünkké? Miért fogunk össze és jelentetünk meg cikkeket a témában?

Mert mindegy is, hogyan nevezzük, hiszünk abban, hogy amit most agilis hozzáállásnak, mindset-nek nevezünk, az segíthet emberibb, gördülékenyebben működő és világunk komplexitásához alkalmazkodni tudó szervezeteket kialakítani. Valódi megértést kínálunk a témában – vigyázat! Nem csak módszertan.

Kik vagyunk mi?

DÉNES FRUZSINA

Pszichológus és közgazdász, 15. éve dolgozom szervezetekkel, 3 éve kutatom az agilitást. Nincs ebben semmi új, és most mégis újszerű és jobban is hallható, mint korábban. Nagyon sokan vágynak olyan munkahelyre és olyan munkaerőre, ahol a kreativitás, a szabad gondolkodás, a partneri együttműködések és a fairness (azaz, amit teszek, amiből hasznom van, azzal nem károsítok mást) jelenik meg a mindennapi működésben. Az agilis értékek és gondolkodásmód épp az ilyen szervezeti kultúra kialakításában segít. A módszertan pedig csak hab a tortán.

Karaba Zoltán

Közgazdász és informatikus. Certified Scrum Master, Certified Product Owner, Certified Kanban Coach, Prince2 Practitioner, PMI Project Management Professional. 20 éve dolgozom multinacionális szervezetekben különböző területeken és különböző vezetői szinteken. Tudom, hogyan működnek, ismerem a problémáikat, látom, hogy hová szeretnének fejlődni. Ebben tudok és ebben szeretnék nekik segíteni.

Vargyas Miklós

Az informatika világából jövök, csak úgy, mint az agilis fejlesztés. És már nem csak abban működöm, csak úgy, mint az agilis fejlesztés. Még értem az informatika nyelvét (25 év szoftver fejlesztési tapasztalatnak, programtervező matematikus végzettség maradványa), de újabb és újabb területekkel ismerkedem (az elmúlt 10 évben, amióta az agilis fertőzést elkaptam), ahogy az agilis gondolkodás és munkakultúra terjed újabb és újabb területeken. Adni szeretek. Mindent, amit tudok, ismerek az boldogan osztom szét. Adni szeretek. Figyelmet, értő meghallgatást. Támogatást, bátorítást az első lépésekhez. Irányokat a többihez.