A világban mindannyian össze vagyunk kötve. Akkor is hatással vagyunk egymásra, ha a világ másik pontján élünk, legfeljebb hosszabb időbe telik, míg elér hozzánk a másik cselekedetének következménye.

Gondoljunk csak a világ jelenlegi ökológiai helyzetére, az amit teszünk a Földdel, lassan katasztrófához vezet, és a megoldást is csak közösen tudjuk megtalálni, véghezvinni. A közös cselekedet azonban sok egyéni cselekedetből tevődik össze, legyen az bármilyen apró, a pusztulást vagy a megmentést fogja szolgálni.
Az összekapcsolódást és hatást leginkább a közvetlen környezetünkben és a munkahelyünkön érzékeljük. Közérzetünkre nagy hatással van a magunkhoz, családtagjainkhoz és munkatársainkhoz fűződő viszonyunk. Viselkedésünk és kommunikációnk módja és minősége, érzelmi és gondolati háttere meghatározza kapcsolataink minőségét is. Nehéz elhinni, de rajtunk múlik, hogy pl. egy dugó okozta reggeli késés miatti főnöki ledorongolás elveszi az életkedvünket, vagy a körülményeket okoljuk és felmentjük magunkat, vagy végiggondoljuk, hogy mit tehetünk azért, hogy legközelebb pontosan érkezzünk, bekalkulálva a váratlan eseményeket is.

Mint egy tükörben

A playback színházban, mint egy tükörben, a működésünkre láthatunk rá. Saját történeteink visszajátszása során reflektorfénybe kerül mindaz, ami a kapcsolatainkban a felszínen és a mélyben történik. Kihallatszik, ami bent van, és behallatszik, ami kint van. Ez hozzásegít ahhoz, hogy kapcsolatba kerüljünk magunkkal, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy másokhoz is kapcsolódni tudjunk, valóságosan, ne csak látszólag, és megszülethessen a vágyott összhang.
Playback színházat is alkalmazó tréningjeinken a résztvevők meglátják és meghallják azokat a kommunikációs és viselkedési mintázatokat, amelyek segítik vagy akadályozzák a vágyott kapcsolódásokat, viszonyulásokat. Lehetőség van arra is, hogy megnézzék a történetüket úgy is, ahogyan szerették volna, hogy az történjen, ahogy az ideális lett volna. Ennek megélése pedig segíti azt, hogy a vágyott egyszer valóságossá váljon.

Változások

A pillangóhatás a címben arra az elméletre utal, hogy egy rendszerre az egészen apró változások is nagy hatással lehetnek, megváltoztathatják a rendszer hosszú távú működését. Az egyén változása, melyet a playback színház által tartott tükör segítségével véghez vihető, legyen bármilyen apró is, végső soron és összekapcsoltságunk révén az egész szervezetre jótékony hatással bírhat.

2020. február 21-22-én indítjuk in-Depth STAGE Inspiráció képzésünket

5 szakemberrel, 4 módszertan megismerésén keresztül juthatsz mélyebb önismerethez és új eszközökhöz.

Akár coachként, trénerként, akár HR munkatársként foglalkozol emberekkel,értékes tudáshoz és tapasztalatokhoz juthatsz.

Bővebb leírást itt találsz: https://indepth.hu/muhelysorozat-coachoknak-es-trenereknek/

Jelentkezési határidő: 2020. január 15.